Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Welke basis kledingstukken zijn handig om in de garderobe te hebben?

Als je een aantal basis kledingstukken in de kast hebt hangen, kom je altijd goed voor de dag.

18 april 2018

Neutrale kleuren als wit, grijs, beige zwart en blauw zijn geschikte basiskleuren voor alle vier de seizoenen. Deze kledingstukken zijn goed te combineren met de kleurige blouses of tops die op dat moment in de mode zijn.

Denim op denim

Denim (jeans) is een casual kledingstijl die gemakkelijk draagt. In combinatie met een blouse en jasje heeft het een nette uitstraling en met een trui of shirt een meer ontspannen look. Met de keuze van schoenen, laarzen of sneakers geef je de finishing touch aan een wat gekledere of sportieve kledingstijl.

Denim op denim is helemaal in, zoals bijvoorbeeld een spijkerblouse of –jasje op een spijkerbroek.

Nette broeken

Het kan natuurlijk nooit kwaad om een aantal nette broeken achter de hand te hebben als je er wat gekleder uit wilt zien. In combinatie met een blouse en jasje zit je altijd goed. Is de setting wat ongedwongener dan is een trui of vest een prima optie.

Blouses en shirts

Blouses en shirts met korte en lange mouwen mogen in de garderobe niet ontbreken. Deze zijn gemakkelijk te combineren met jasjes en vesten. Leuk is ook om voor topjes onder blouses te kiezen voor nog meer accent. Kies er bij meerdere laagjes voor om dunnere materialen als eerste te dragen waarna kledingstukken met zwaardere materialen volgen. Een tip is om de lichte kleuren op het lichaam te dragen en met de donkere kleuren te eindigen.

Vest

Een vest kan dichtgeknoopt als een soort van trui worden gedragen, maar leent zich natuurlijk ook prima om te combineren met tops en blouses.

Jurken en rokken

Een eenvoudige basismodel jurk of rok valt altijd goed te combineren met een vest, jasje, sjaal en sieraden. Je grijpt nooit mis als je van een jurk en rok zowel een klassieke en casual versie hebt.

Garderobe uitbreiden

Een nieuw seizoen vraagt vaak om de garderobe aan te vullen met de nieuwste mode en frisse kleuren. Met Kleding aan huis kun je thuis op je gemak kleding passen en kun je nieuwe kleding eventueel gelijk combineren met kleding die je al hebt.