Amstelring

CULINAIR 23 Recept voor 2 personen Bereidingstijd: 20 minuten Ingrediënten Dressing • 6 0 gr Griekse yoghurt • 2 el citroensap • 1 tl appelazijn • 1 tl mosterdzaad, gemalen • Versgemalen peper Salade • 1 krop Romeinse sla • 1 rode ui • 2 00 gr radijs • 1 groene appel (Granny Smith) • 1 handjevol verse basilicum • 2 04 gr tonijn, uitgelekt (2 blikken van 145 gr in water) • 2 el walnoten • 5 0 gr pecannoten • Versgemalen peper Bereiding Dressing • M eng de yoghurt, het citroensap en de appelazijn met mosterdzaad, breng op smaak met versgemalen peper en bewaar in de tussentijd in de koelkast. Salade • S cheur de Romeinse sla en doe deze in een saladeschaal. Snijd de rode ui in dunne reepjes en de radijs in plakjes. Snijd de appel in kleine stukken en scheur eventueel de basilicumbladen. • L aat de tonijn uitlekken, roer los en voeg met de rest van de groente in de schaal toe. Hak de pecannoten en walnoten fijn en en voeg het merendeel in de saladeschaal toe. Bewaar een klein handje voor de topping. • M eng alles samen en breng op smaak met versgemalen peper. • S erveer de salade met de yoghurtdressing en de rest van de gehakte nootjes. Dit recept komt uit het Online Leefstijlprogramma van huisarts Tamara de Weijer. Tamara heeft een enorme passie voor voeding en leefstijl. Haar missie is Nederland gezonder maken. Kijk voor meer informatie op pagina 6. Tonijnsalade Foto: Danique Collins met appel

RkJQdWJsaXNoZXIy ODY1MjQ=