Amstelring Plus 3-2024

CULINAIR 23 Bereiding vinaigrette Mix de balsamicoazijn, vers geperste sinaasappelsap, extra vierge olijfolie en versgemalen peper tot een vinaigrette. Bereiding vinaigrette 1. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. 2. Kook of stoom de bloemkool beetgaar. 3. S chil en snijd de sinaasappel in schijfjes. Doe dit ook met de grapefruit. 4. V oeg de sla en bloemkool in een saladeschaal en hussel om. 5. Snijd de avocado in plakjes. 6. V erdeel de salade over twee borden. Leg de sinaasappel en grapefruitschijfjes mooi gewaaierd naast de salade. 7. L eg de avocado op de salade en garneer met gebroken walnoten en chiazaad. 8. B estrooi met vers geraspte Parmezaanse kaas en besprenkel met de vinaigrette. Geniet ervan! Ingrediënten voor 2 personen • 1 00 gr bloemkool • 1 grote sinaasappel (of 2 kleine) • 1 grapefruit • 8 0 gr eikenbladsla melange • 1 avocado • 2 handjes walnoten, ongezouten • 2 el chiazaad • 2 el Parmezaanse kaas Ingrediënten vinaigrette • 2 el balsamicoazijn • 2 el versgeperste sinaasappelsap • 2 el extra vierge olijfolie • Versgemalen peper Salade met bloemkool en sinaasappel Foto: Danique Collins Fruit variatie Door toevoeging van citrusfruit maakt u een fijne variatie op de klassieke salade. Boordevol vitaminen en mineralen en bovendien in een handomdraai op tafel. Dit is een recept uit het Online Leefstijlprogramma van huisarts Tamara de Weijer. Wilt u ook deelnemen? Kijk op www.amstelring.nl/doktertamara

RkJQdWJsaXNoZXIy ODY1MjQ=