CULINAIR 23 Bereiding 1. K ook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. S nijd de ui en knoflook fijn en snijd de paprika's over de lengte door de helft en verwijder de zaadjes. 3. F ruit de ui en knoflook in een koekenpan met de olijfolie. 4. Voeg vervolgens de komijnpoeder en zwarte bonen toe en bak even mee. 5. M eng daarna de rijst samen met het bonenmengsel en vul de halve paprika’s ermee. 6. B ak de gevulde paprika's ongeveer 20 minuten in de oven op 200°C. 7. M aak vervolgens de dressing door de olijfolie, azijn en verse koriander met elkaar te mengen. 8. Serveer de gevulde paprika’s met de dressing, gehalveerde cherrytomaatjes en garneer met verse koriander. Houdt u niet van de smaak van koriander? Vervang deze dan door peterselie. Geniet ervan! Dit is een recept uit het Online Leefstijlprogramma van Dokter Tamara. Wilt u ook deelnemen? Kijk op www.amstelring.nl/doktertamara Gevulde paprika’s, op basis van rijst en bonen, cherrytomaten en verse koriander. Dit vegetarische gerecht bevat maar liefst 44 % van de benodigde dagelijkse eiwitten. Een makkelijk, gezond en lekker alternatief tijdens de feestdagen. Ingrediënten voor 2 personen • 1 00 gr zilvervliesrijst (ongekookt) • 1 ui • 2 teentjes knoflook • 3 rode paprika's • 1 el olijfolie • 1 15 gr zwarte bonen (potje) • 1 00 gr cherrytomaten • 1 tl komijnpoeder • e en paar takjes verse koriander Dressing • 1 el olijfolie • 1 el azijn • 1 el verse koriander Gevulde paprika’s Feestelijk alternatief
RkJQdWJsaXNoZXIy ODY1MjQ=