Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Belastingaangifte een eitje of toch liever hulp?

Vul jij de belastingaangifte zelf in of besteed je deze uit?

Waar de een zijn hand niet omdraait voor het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte, schiet een ander al bij voorbaat in de stress. Wat kun je zelf wel doen?

 Vraag jezelf eerst af of je de aangifte voor 1 mei 2021 kunt verwerken. Zo niet, vraag dan in ieder geval uitstel aan. In dat geval hoort je belastingaangifte voor 1 september 2021 binnen te zijn.

Bewaarmap

Bewaar gedurende het jaar van allerlei uitgaven die je doet de bonnetjes in een bewaarmap. Dat kan in een ordner zijn, maar dat kan ook op je computer. Andere informatie om te verzamelen betreffen de volgende onderwerpen: werk/uitkering, toeslagen, reis- en vervoerskosten, ziektekosten, pensioen, schulden, kosten voor opleidingen, eigen huis, alimentatie, giften, etc.

Checklist

Op de website van de Consumentenbond vind je een algemene checklist voor je belastingaangifte. Er zijn overigens verschillende type checklists, zoals een checklist voor jongeren, gepensioneerden, mensen met een eigen woning, als je in 2020 bent gescheiden of als je de aangifte verzorgt van iemand die in 2020 is overleden.

Makkelijker

Maak het jezelf gemakkelijk door de aangifte van vorig jaar erbij te pakken. Dan heb je een richtlijn voor je huidige aangifte.

Laat geen geld liggen

Of je een toeslag kunt krijgen, hangt af van je inkomen dat je invult bij je belastingaangifte. Getrouwde stellen, stellen met een geregistreerd partnerschap zijn fiscaal partner en ook als je niet samenwoont kun je fiscaal partner zijn als je aan de daarvoor geldende voorwaarden voldoet. Bijvoorbeeld als jij en je partner samen een kind hebben.

Heb je een eigen woning met een hypotheekschuld? Dan kun je hypotheekaftrek aanvragen. En als je partner en jij allebei werken en ook kinderen hebben, dan kan het zomaar zijn dat je recht hebt op een inkomensafhankelijke combinatiekorting. Het is daarom goed om na te gaan of je recht hebt op bepaalde toeslagen.

Belastingaangifte aan huis

Duizelt het je allemaal en denk je dat is niet aan mij besteed? Schakel dan belastingadviseur Karin van der Veldt van Belastingaangifte aan huis in. Je kunt ook je administratie door haar op orde laten brengen. Wil je dit liever samen met Karin doen? Misschien wil je uitleg over een bepaald onderwerp of alle administratieve werkzaamheden aan haar overlaten? Het kan allemaal. Karin staat graag voor je klaar.