Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

'Met de dagtochten kom ik gezellig onder de mensen'

“Zo fijn dat ik mee kon naar Elburg. Ook al kan ik niet met alles meedoen, tijdens de bustocht maak je al een praatje met de anderen die meegaan. En het is natuurlijk prachtig om over de Veluwe te rijden. Het was echt een mooie reis vanaf Elburg over de Veluwe naar de tuin in Wolfheze.”

Dagtocht Mw. BeekMevrouw Beek (85) uit Amstelveen is sinds een jaar weduwe. “Ik sta positief in het leven”, vertelt zij. “Ik kijk naar wat ik wel kan en niet naar wat ik niet meer kan. Toen ik over de dagtocht Elburg las, dacht ik gelijk: Dat is gezellig, zo’n dagje uit. Ik leg makkelijk contact, dus in de bus maakte ik gelijk al een praatje met de andere deelnemers."

Traktatie

“Ik loop wel met een rollator, maar onderwijl dat de rest de rondleiding kreeg liep ik zelf door de winkelstraat in Elburg. Toen ik daarmee klaar was, heb ik een terras uit de wind gezocht bij een heel gezellig restaurant. Niet lang daarna kwamen de eersten van het groepje alweer terug. Zij zagen mij zitten en sloten zich bij mij aan. Uiteindelijk verzamelde de rest zich allemaal bij dat restaurant. De lunch was prima verzorgd en daarna reden we naar Wolfheze waar we een heel grote boerderij met onder andere een pluktuin bezochten. Er stonden ook mooie brocante spullen uit grootmoeders tijd uitgestald. Heerlijk om daar even rond te kijken. Vervolgens kregen we uitleg over de tuin en over de verschillende soorten groente, zoals paarse boerenkool,
prei, rode kool en nog veel meer. Voor al die bijzondere groente heb ik interesse, dus ik vind het leuk dat daarover werd verteld.”

Geslaagd

“Ik vond het echt een geslaagde dag, heb me heel goed vermaakt en als het aan mij ligt, ben ik er de volgende
dagtocht weer bij.”