Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Thuis Hobby's

Even iets anders doen dan je dagelijkse routines. Af en toe je hoofd leegmaken heeft iedereen nodig. Met legpuzzels, schilderen of kleuren kun je prima ontspannen en heb je geen aandacht meer voor iets anders.

Legpuzzels

Wist je dat het maken van legpuzzels van invloed is op met name je korte termijn geheugen? Je activeert je creatieve en analytische hersenhelften, terwijl het zoeken naar de juiste puzzelstukjes juist ontspannend kan werken.

Vind je het zonde om de puzzel weer uit elkaar te halen? Een optie is om de puzzelstukjes op een stevige ondergrond te plakken en op te hangen.

Schilderen op nummer

Vind je schilderen leuk om te doen, maar ben je geen Picasso of Van Gogh? Met schilderen op nummer maak je de mooiste schilderijen. Het is een precies klusje, waarbij je geconcentreerd te werk gaat. Hiermee stimuleer je je fijne motoriek. Een prima hobby om stress tegen te gaan.

Mandela kleuren

‘Mandela’ staat voor cirkel en de cirkels zijn vrijwel altijd symmetrisch rondom een centrum gerangschikt. De kleuren die je in een Mandela gebruikt staan symbool voor een element, een emotie, een associatie of bijvoorbeeld een gedeelte van het lichaam. Zo staat bijvoorbeeld de kleur rood voor kracht en mannelijkheid, is oranje de kleur van emoties en staat geel voor innerlijke rust en balans.

Als je mediteren niets vindt, is actieve meditatie, zoals het inkleuren van een mandela, een goed alternatief. Het helpt je om je te focussen op het hier en nu.