Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Thuis Musea

Snuif je graag cultuur op? De musea zijn niet voor één gat te vangen en brengen het museum bij je thuis.

Anne Frank Huis

Bekijk het huis met interieur in oorspronkelijke stijl waar Anne Frank en haar familie woonden voordat ze onderdoken. Het interieur is gefotografeerd in 360 graden en nu te zien in Google Arts & Culture. Kijk op www.annefrank.org/nl/museum/web-en-digitaal/het-woonhuis-van-de-familie-frank-360-graden 

Anne Frank video dagboek

In vijftien afleveringen deelt het Anne Frank Huis op YouTube het Anne Frank videodagboek: 
www.annefrank.org/nl/museum/web-en-digitaal/videodagboek

Luna Cruz Perez speelt Anne Frank en deelt haar leven, gedachten en gevoelens in het Achterhuis met behulp van een camera. Alle personages, locaties en gebeurtenissen in de serie zijn gebaseerd op Anne Franks dagboekbrieven.

Het Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum is het nationale museum voor fotografie uit Nederland en verzamelt visuele verhalen die ertoe doen. Juist nu deelt het museum deze verhalen graag met je.

Heb je 1 minuut? Want exact zo lang duurt iedere aflevering van de serie Archive Dive. Bekijk hier alle 20 afleveringen: 

www.youtube.com/playlist?list=PLTm3_r4SZn9xj_FcH002JHYU_GFfGZkXm

 
Meer uit het archief

Op het YouTube-kanaal van het museum vind je uren collectiemateriaal. Verlies jezelf in de vele merkwaardige nieuwsitems, historische tijdsbeelden, indrukwekkend oorlogsmateriaal en grappige curiosa.

Kijk op www.youtube.com/playlist?list=PLTm3_r4SZn9yUdoajCi-l6KLvEohd5-Oa 

Het Louwman Museum

Stap in de geschiedenis van de automobiel en ontdek de verhalen achter 275 antieke en klassieke automobielen van het Louwman Museum. Allemaal unieke exemplaren met een bijzondere historie. 

Kijk op: https://www.louwmanmuseum.nl/autos

Het Rijksmuseum

Duik in het aanbod van het Rijksmuseum. ‘Beleef’ het Nachtwachtverhaal, luister naar podcasts waarin conservatoren, experts en kunstenaars vertellen over kunstwerken en hun makers.

Bekijk gratis een van de 7.000 objecten op hoge resolutie tot in het diepste detail. Je kunt dit downloaden, delen en je eigen verzameling maken: www.rijksmuseum.nl/nl/thuis

Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum ligt noodgedwongen voor Pampus, maar dat betekent niet dat het museum en de collectie niet toegankelijk zijn. Totdat het museum de deuren weer opent, brengt het je video’s, podcasts en nog veel meer:

www.hetscheepvaartmuseum.nl/doen/het-scheepvaartmuseum-ligt-voor-Pampus

Het Zaans Museum

Ook het Zaans Museum komt naar je toe met bijzondere objecten, verhalen en workshops voor volwassenen en kinderen:

https://zaansmuseum.nl/thuismuseum-zien