Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Waarom is vakantie goed voor je?

Op vakantie gaan verkleint de kans op stress, een depressie of zelfs een hartaanval.

16 augustus 2017

“Druk, druk, druk” is wat mensen vaak zeggen op de vraag hoe het met ze gaat. Druk met werk, gezin, huishoudelijk werk, sport. Alle ballen in de lucht houden vraagt veel tijd en energie. Op vakantie gaan verkleint de kans op stress, een depressie of zelfs een hartaanval!

Met een vakantie in het vooruitzicht heb je iets om naar uit te kijken, je verheugt je ergens op. En je hoeft echt niet ver weg te gaan. Het gaat erom dat je eropuit gaat en even helemaal iets anders doet. Dat is goed voor de gezondheid. Wist je dat mensen langer plezier hebben aan iets dat zij ondernemen dan dat ze iets kopen dat ze mooi vinden?

Creativiteit

Tijdens een vakantie kom je tot rust, je verkent de omgeving, beweegt meer, eet anders, slaapt beter en neemt even helemaal afstand van je normale dagelijkse routine. Bovendien neemt de creativiteit toe, omdat je ruimte krijgt in je hoofd waardoor spontaan creatieve ideeën omhoog borrelen.

Thuis ook gezellig

Niet iedereen is in de gelegenheid op vakantie te gaan. Belangrijk is om uit de dagelijkse sleur te stappen. Doe spelletjes met je gezin, eet eens niet aan tafel maar ga picknicken op het balkon of in de tuin. Nodig vrienden uit en verzorg allemaal een onderdeel van het menu. Of organiseer een kledingruilparty met een vriendengroep of een filmavond en laat iedereen iets lekkers meenemen. Er zijn genoeg mogelijkheden om het thuis gezellig te maken.