Het veranderende zorglandschap vraagt om een nieuwe aanpak. Eén waar de mens centraal staat. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar zorgmedewerkers worden soms nog opgeleid om voor iemand te zorgen. Terwijl veel mensen vooral waarde hechten aan zingeving en sociale contacten. Met De Nieuwe Sint Jacob wil Amstelring invulling geven aan die behoefte. Er komen medewerkers die met passie en durf liefdevolle aandacht geven en bewoners helpen om een zinvolle dag te hebben.
Het centraal stellen van individuele zorgbehoeften vraagt om het loslaten van hokjes en systemen. Daarom heeft Amstelring een team van zogenaamde Blijmakers samengesteld. Dat zijn mensen met één gezamenlijke gedachte: focus op wat bewoners kunnen en willen, en wat hun leven betekenisvol maakt. Het team van Blijmakers bestaat uit medewerkers mét en medewerkers zonder zorgachtergrond. Het zijn stuk voor stuk aanpakkers, die van nature aanvoelen waar iemand behoefte aan heeft.
Zo werken een voormalig schoolconciërge, kunstenaar en horecamedewerker dadelijk nauw samen met ervaren verpleegkundigen en verzorgenden. Om zorg en ondersteuning te verlenen aan bewoners die dat nodig hebben, maar ook om sociale ontmoeting op maat te faciliteren. Blijmakers met een zorgachtergrond staan met hun kennis en ervaring garant voor de kwaliteit van de zorg. En, ze ondersteunen hun collega-Blijmakers in opleiding.
In De Nieuwe Sint Jacob verleent Amstelring zorg en ondersteuning aan iedere bewoner die daar behoefte aan heeft. Zowel in het monumentale deel, als aan de bewoners van de 325 omliggende woningen. Met bewoners en hun naasten bepalen de Blijmakers hoe zorg, ondersteuning en invloed bijdragen aan een waardevol leven: een mooie vorm van samen zeggenschap.