Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Kosten tijdelijk verblijf

Is thuis wonen tijdelijk niet mogelijk? Bijvoorbeeld door het wegvallen van uw mantelzorg, herstel na een operatie of als u wacht op een plek in een verpleeghuis? Dan is een tijdelijke opname in een verpleeghuis of ZorgHerberg mogelijk. Vergoeding van de kosten voor het tijdelijk verblijf loopt via uw zorgverzekeraar.

Bel 088 – 97 20 200 voor antwoord op uw vragen over tijdelijke opname

Indicatie tijdelijk verblijf

Voor tijdelijk verblijf in een verpleeghuis of ZorgHerberg heeft u een indicatie nodig. De verwijzing naar een tijdelijk verblijf wordt gedaan door uw huisarts of specialist in het ziekenhuis.

Kosten tijdelijk verblijf 

Tijdelijk verblijf in de eerste lijn kent drie vormen:

  • Laag Complex: de behandeling wordt uitgevoerd door de huisarts, aangevuld met verpleging en verzorging.
  • Hoog Complex: de behandeling wordt uitgevoerd door een specialist ouderengeneeskunde, aangevuld met verpleging en verzorging.
  • Palliatieve zorg: een specialist ouderengeneeskunde, verpleging en verzorging werken samen om uw lijden te verzachten of verlichten.

Deze drie vormen van tijdelijk verblijf met zorg zijn geregeld in de Zorgverzekeringswet (Zvw). Welke kosten uw zorgverzekeraar vergoedt staat in uw zorgpolis. Check daarom altijd uw zorgpolis of bel uw zorgverzekeraar om zekerheid te krijgen. Kijk ook hoe het zit met de hoogte van uw eigen risico. 

Met de volgende zorgverzekeraars heeft Amstelring voor heel 2024 voor Tijdelijk Verblijf géén overeenkomst met Aevitae (EUCARE), DSW en Stad Holland.

Ga naar het overzicht met locaties voor tijdelijk verblijf bij Amstelring.

Contact 

Heeft u vragen of hulp nodig bij het regelen van tijdelijk verblijf? 

Bel onze Zorgexperts: 088 – 97 20 200

Of stuur een mail