Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Verpleeghuis De Rietvinck

Verzorgende met krullend haar geeft oude vrouw drinken met rietje
  • Gastvrije sfeer
  • Tuin met vijver
  • Hartje Amsterdam
Zodra thuis wonen niet meer gaat, is aandacht en goede zorg belangrijk. Zoekt u een sfeervolle zorgwoning vanwege een chronische ziekte, handicap of bij dementie? De Rietvinck staat bekend als gezellig buurtgericht verpleeghuis. Respect voor elkaar is hier vanzelfsprekend. Medewerkers hebben het hart op de juiste plaats.

Snel contact met een Zorgexpert: 088 - 97 20 200

Rondleidingsvideo

Verpleeghuis De Rietvinck in Amsterdam-Centrum

Lees meer:

Een huis voor iedereen

Verpleeghuis De Rietvinck is een levendig woonzorgcentrum in de Jordaan. Ook veel buurtbewoners komen er graag iets drinken of eten, in Brasserie Grand Mère. Of om een optreden bij te wonen of aan een activiteit deel te nemen. Iedereen kan zichzelf zijn, respect voor elkaar en vrijheid zijn vanzelfsprekend. Het gaat er gemoedelijk en informeel aan toe. De Rietvinck heeft het certificaat de 'Roze Loper'.

Bewoners en familie over De Rietvinck 

Adres
Vinkenstraat 185
1013 JR Amsterdam
(020) 756 37 00
Routebeschrijving

Belangrijk in uw leven

Samen bespreken we uw vragen en wensen. Samenwerking met uw familie, vrienden en kennissen betekent dat we meer voor u kunnen doen. Misschien vindt u het prettig als we voor uw verhuizing bij u thuis komen om u beter te leren kennen. Laat ons weten wat voor u belangrijk is in het leven.

U kunt rekenen op onze aanwezigheid, dag en nacht. We werken met vaste teams, zodat u steeds vertrouwde gezichten ziet.

‘Als echte Jordanees voel ik mij hier helemaal thuis. De Haarlemmerdijk is hier letterlijk om de hoek.’
Bewoonster De Rietvinck

Bijzondere activiteiten

In De Rietvinck vindt u niet alleen gebruikelijke activiteiten. Ook op dit vlak zijn wij vernieuwend. Er zijn regelmatig projecten met scholen. Maar we zijn ook bezig met zelf kunst maken, kunstgeschiedenis, klassieke muziek en dans.

Eigen kok

Bijzonder is dat De Rietvinck eigen koks heeft en dat uw maaltijd dus elke dag vers wordt gekookt. U heeft dagelijks de keuze uit twee (warme) maaltijden.

In het gezellige restaurant kunt u trouwens ook salades, soepen, luxe broodjes, patat, borrelhapjes en lekkere (alcoholische) drankjes kopen.

Haarlemmerdijk en Westerpark dichtbij

Winkels zijn op loopafstand, bijvoorbeeld om de hoek in de levendige Haarlemmerdijk. Misschien doet u daar zelf wat boodschappen. Heeft u zin in een wandeling in het groen? Het gezellige Westerpark is vlakbij.

Eerste ‘roze huis’ van Nederland

De Rietvinck ontving als eerste in Nederland de Roze Loper: het keurmerk voor verpleeghuizen die aandacht hebben voor seksuele diversiteit, bij cliënten en medewerkers. De Rietvinck is inmiddels uitgegroeid tot een ontmoetingscentrum met veel ‘roze' gezelligheid waar bewoners en buurtbewoners elkaar ontmoeten. Elke eerste donderdag vindt het landelijk bekende Café Rosé plaats; een middag voor amusement en informatieve activiteiten. De andere donderdagen is er de 'Roze Salon', een (gemengde) ontmoetingsdag waar we met elkaar levensverhalen en actualiteiten bespreken.

Neem een kijkje in De Rietvinck

Rondleiding aanvragen?

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!