Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Kleinschalig wonen Scala

Oudere man bakt een pannenkoek met hulp van verzorgende
  • Huiselijk en veilig
  • Liefdevolle aandacht
  • Betrokken familie
Bij dementie is liefdevolle aandacht de basis voor een goede dag. U vindt deze huiselijkheid in de groepswoningen van Scala. Wilt u zichzelf kunnen zijn én genieten van gezelligheid, activiteiten en afleiding? Neem dan contact op met een Zorgexpert voor een rondleiding in Scala kleinschalig wonen.

Direct contact met een Zorgexpert: 088 - 97 20 200

Rondleidingsvideo

Kleinschalig wonen in Amsterdam Nieuw-West

Verhuizen naar een verpleeghuis is een grote stap. In de 6 groepswoningen van Scala is het huiselijk, met liefdevolle zorg dichtbij. U woont in Scala met 5 andere mensen op een etage. Ieder heeft een eigen kamer. Die kamer kunt u inrichten met persoonlijke spullen. Overdag zijn we vaak in de gezamenlijke huiskamer. We eten er samen en u kunt meedoen aan activiteiten.

Elke groepswoning heeft vaste medewerkers. U ziet dus steeds vertrouwde gezichten en leert ons echt kennen. Scala ligt in een levendige buurt. Het Bos en Lommerplein met winkels, cafés en restaurants ligt op loopafstand. 

‘Ik heb mijn moeder hier alleen maar zien opbloeien.’
Monique, dochter van bewoner in Scala

Adres
Leeuwendalersweg 438
1061 BE Amsterdam
Elke Scala groepswoning heeft een eigen telefoonnummer. Kijk bij 'Neem contact op' voor het juiste nummer.
Routebeschrijving

Samen koken

Er gaat niets boven een zelf bereide en vers gemaakte maaltijd. Elke dag koken we in de open keuken een warme maaltijd. Wilt u meehelpen? Of misschien vindt uw familie het leuk om wat te koken of bakken? Dat kan allemaal. Het menu bepalen we samen.

Iedereen doet mee

Bij dementie kunt u niet meer alles zelf, zoals vroeger. Toch is het fijn om actief te zijn en mee te blijven doen. Samen lunchen, de krant doornemen, schone was opvouwen, bloemen in vazen zetten. Iedereen die dat wil kan meehelpen in het huishouden. Of misschien vindt u het fijn om te wandelen, een tijdschrift te lezen of muziek te luisteren. U doet alleen waar u zich goed bij voelt.

Een veilig gevoel, ook ‘s nachts

Het is fijn om iemand dichtbij te hebben die kan helpen als dat nodig is. In Scala is er 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig. Als u dat prettig vindt, kunnen we een akoestisch alarm in uw kamer plaatsen. Als u ‘s nachts uit uw bed gaat, komt er even iemand bij u kijken. Voor een veilig gevoel.

Familie is betrokken

Heeft u veel hulp van familie en vrienden? Ook in Scala is hun hulp en inzet meer dan welkom. Natuurlijk voor de gezelligheid, maar ook om mee te helpen met klusjes als opruimen, planten water geven, koffie zetten en koken. Familie is echt betrokken bij het leven in Scala, ook via de mail en met familiebijeenkomsten.

Rondleiding aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!