Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Verpleeghuis De Venser

Oude man met rimpels, snor en bril kijkt blij
  • Goede zorg voor iedereen
  • Binnentuin met terras
  • Multiculturele gezelligheid
Zoekt u aardige mensen om u heen, levendigheid en gezelligheid in Amsterdam-Zuidoost? Dan is De Venser het woonzorgcentrum voor u. Hier bruist het van de activiteiten. Het is genieten in onze prachtige tuin met terras. En natuurlijk kunt u rekenen op de beste zorg en altijd hartelijke begeleiding.

Rondleidingsvideo

Verpleeghuis De Venser in Amsterdam-Zuidoost

Lees meer en klik meteen door naar:

Een warm kloppend hart

Verpleeghuis De Venser ligt in het multiculturele Amsterdam-Zuidoost en dat geeft volop levendigheid. In De Venser voelt u meteen de ongedwongen sfeer. Iedereen kan er zichzelf zijn, we hebben respect voor elkaar. De Venser heeft het certificaat de 'Roze Loper'. Onze grote wandeltuin is prachtig en zodra de zon schijnt is het gezellig op het terras. Samen zorgen we voor een fijne warme sfeer. De Venser is één van de weinige woonzorgcentra waar u na overleg met ons, samen met uw partner kunt wonen.

Belangrijk in uw leven

Ieder mens is uniek. We willen graag dat ook u zich thuis voelt. Laat ons vooral weten wat u belangrijk vindt in uw leven. U kunt rekenen op passende zorg, verpleging, behandeling en begeleiding. Samen bespreken we wat u zelf kan en we nodigen u uit om dat te blijven doen. Wij zijn er dag en nacht en werken met vaste teams, zodat u steeds vertrouwde gezichten ziet.

'Het gaat erom dat je aardig, eerlijk en verdraagzaam bent. Mijn droom? Mijn droom is om 140 te worden.'
De heer Felter

Adres
Berthold Brechtstraat 1
1102 RA Amsterdam
(020) 756 52 00
Routebeschrijving

Samen kunnen we meer

Met hulp van familie, vrienden en vrijwilligers kunnen we meer bereiken. Meer gezelligheid en meer aandacht voor de kleine dingen in het leven. We rekenen op hulp van familie en mantelzorgers. Bijvoorbeeld om kleding voor u te kopen, u naar het ziekenhuis brengen voor een afspraak, er op uit te gaan of een wandeling door de tuin te maken.

Altijd iets te doen

Een goede dag bestaat uit meer dan alleen goede zorg. Wilt u ook bezig zijn, kennis opdoen, iets nieuws meemaken? In De Venser kan dat allemaal. Samen met vrijwilligers zetten we activiteiten op die creatief zijn en vernieuwend. Maar natuurlijk ook: bloemschikken, zingen, handwerken, muziek maken, fotograferen, tekenen, bingo, een kaartje leggen en gewoon met elkaar zijn.

Lekker eten met veel variatie

Het kloppend hart van verpleeghuis De Venser is het restaurant met café en bar. Altijd gezellig en levendig. U krijgt - net als in een echt restaurant - het eten aan tafel geserveerd. Hollandse pot, af en toe Surinaams en seizoensgerechten, er is elke dag keuze.

Bij ouderdom

Open, gastvrij, vrolijk en multicultureel. Voelt u zich verbonden met Amsterdam Zuidoost? Kom dan beschermd wonen in een van de 140 zorgappartementen van De Venser. Bij dementie vindt u een veilige woonomgeving in een van onze kleinschalige groepswoningen.

Toekomstplannen

In de Venserpolder wordt een nieuwe en duurzame woonwijk gerealiseerd.

Amstelring draagt hieraan bij met de bouw van zo’n 150 moderne zorgwoningen voor ouderen die zorg en ondersteuning nodig hebben. Daarnaast kijkt Amstelring samen met woningcorporatie Stadgenoot naar de ontwikkeling van 150 zogenoemde 'aanleunwoningen', volgens het concept van een Lang Leven Thuis Flat. Dit zijn woningen waar ouderen met plezier kunnen blijven wonen en waar ondersteuning en zorg dichtbij is als dat nodig is. In deze nieuwe De Venser zorgen onder meer een café en een Buurtkamer voor ontmoeting en welzijn, waardoor de unieke kenmerken van de huidige woonzorglocatie De Venser blijven bestaan.  

Amstelring is blij met deze ontwikkeling die ook de sociale cohesie in de wijk versterkt. Door het faciliteren van ontmoetingen in de wijk leren buurtgenoten elkaar kennen. Dat verhoogt het levensgeluk, vermindert eenzaamheid en zorgt voor wederkerigheid, want ouderen hebben veel te bieden. Denk aan levenswijsheid, tijd, kennis en vaardigheden. Met elkaar zorgen we ervoor dat oudere wijkbewoners kunnen blijven participeren en zo lang en zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven wonen.

Rondleiding aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!