Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Verwijzers: hulp bij Wlz-aanvraag

Bent u verwijzer in de eerstelijnszorg? En wilt u iemand plaatsen in één van onze verpleeghuizen? Dan bieden wij hulp bij het opstellen van een volledige Wlz-indicatie aanvraag.

Bel (020) 333 42 50 (ma t/m vr 8.30 uur - 17.00 uur, alleen voor verwijzers)

Wat valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz)

Uw patiënt komt in aanmerking voor de Wlz als hij blijvend 24 uur per dag zorg nodig heeft. Vaak gaat het om zorg in een verpleeghuis. Maar het is ook mogelijk om de zorg thuis te krijgen.

Help uw cliënt bij het beschrijven van de zorgwens. Het kan namelijk zijn dat de zorg niet vanuit de Wlz wordt vergoed, maar uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Zorgverzekeringswet (Zvw).

Benieuwd of uw patiënt in aanmerking komt voor de Wlz? Doe dan de webcheck Wlz van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Of vraag het de zorgexperts van Amstelring. Zij helpen u graag.

CIZ beoordeelt uw Wlz-indicatie-aanvraag

Het is mogelijk om zelf schriftelijk of digitaal een Wlz-indicatie aan te vragen bij het CIZ. Maar heeft u liever hulp, dan zijn onze zorgexperts er voor u. Met hun expertise bespaart u kostbare tijd en heeft u altijd een complete aanvraag die voldoet aan de eisen van het CIZ.

Wilt u hulp bij een Wlz-aanvraag? 

Meer informatie: